arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Inspirasjon

Disse hjelper deg å få det perfekte påskelammet!

Disse hjelper deg å få det perfekte påskelammet!

av Benedikte Stensrød

April 11, 2019


Inspirasjon

Disse hjelper deg å få det perfekte påskelammet!

av Benedikte Stensrød

April 11, 2019


Disse hjelper deg å få det perfekte påskelammet!

Med påsken hører det perfekte påskelammet til, og Lars, daglig leder på Rema 1000 og Tina, daglig leder på Olivenlunden 1830 guider deg til det perfekte måltid! 

Men hva tenke på når en skal velge lam, og hvor mange typer finner du?
Det viktigste å tenke på når du skal velge lam er å plukke et lammestykke med litt fett på, ellers kan kjøttet bli tørt og smake mindre. Mange er ofte redd for å velge biter med mye fett på, men det er her smaken ligger, sier Lars Normann fra Rema. 

Rema har fire ulike typer lam i butikk, alt fra ferdig marinert håndsurret lammestek lammelår, og lammestek både med og uten ben. 
Fordelen ved å velge lammestek med ben, gjør at du får mer gelatin, altså stivelse i kjøttet, som igjen gir deg en tykkere kraft, og mer smak - som er nydelig å bruke i sausen. 

Ønsker du selv å marinere kjøttet, har Tina fra Olivenlunden 1830 oppskriften og fremgangsmåten til deg: 

MARINERT LAMMESTEK MED STEKTE GRØNNSAKER 

NGREDIENSER

    • 2 kg lammestek

      Marinade: 
    • ½ bunt rosmarin
    • ½ bunt timian
    • 5 g sort Kampot-pepper
    • 5 ts havsalt med espelette-chili
    • 4 hvitløksfedd
    • 50 g blomsterhonning
    • 2 ½ ss kirsebærbalsamico

      Grønnsaker:
    • hverdagsolje
    • 600g poteter
    • 2 rødløk
    • 250 g søtpotet
    • 100 g gulrøtter
    • 1 purre
    • 4 tomater

      Avslutning:
    • 6 ss intens olivenolje
    • 4 ss Heritage og hvit balsamico
    • Salt
    • Kompottpepper

For å få det beste resultatet anbefaler Tina å marinere lammet over natten, men om du ikke har mulighet til dette, holder det også med et par timer.

Gi dette godt inn i stykket, og om mulig, vakumpakk lammet. Har du ikke vakumposer, kan du fint bruke vanlig plastpose, men viktig å klemme ut så mye luft som mulig, og knyt igjen, så ingen luft slipper ut. 

Ta vare på saften som har lagt seg i bunn av posen når du tar kjøttet ut av posen etter endt marinering, og hell dette i en skål, som du tilsetter litt olivenolje i og kirsebærbalsamico. Dette setter du til side for å bruke som en marinade på kjøttet under steking. 

Start med å forvarm ovnen til 180 grader.

 

2. Hell en god mengde med olivenolje i en stekepanne. Benytt olivenolje, dette tåler høyest temperatur, som kjøttet trenger. 
Ta oppi kjøttet og brun godt på begge sider. Ca 4 - 5 minutter på hver side.
Ikke vær redd for å gi lammet ordentlig farge, dette karamelliseres senere i prosessen. 

Har du rødvin, kok ut panna med denne når du har tatt ut kjøttet - dette skaper en nydelig sky/saus. 

3. mens dette steker finner du frem grønnsakene. Disse skal kuttes opp i staver, og senere inn i ovnen sammen med lammet. 

Skrell og skjær potetene, gulrøttene og søtpotetene i passe størrelser. Skjær rødløken i båter.

PS: Spar tomatene og purren, disse skal ikke oppi før det er ca 30 minutter igjen av steketiden. 

Bland grønnsakene godt sammen med en god dæsj hverdagsolje, og legg i en langpanne.
Når kjøttet er ferdig brunet, legger du det over grønnsakene i pannen. 
Pensl kjøttet med marinaden fra marineringen, og sett inn i oven. 

4. Snu kjøttet og pensle det med mer marinade hvert femtende minutt.

Når det er 30 minutter igjen av stekingen, tilsett tomatene og purreløken i langpannen

5. Når kjøttet har en kjernetemperatur på ca 65 grader er det ferdig. Ønsker du det gjennomstekt venter du til det har nådd 70 grader.
La kjøttet hvile i 15 minutter før det deles i skiver.

6. Når alt er ferdig legger du det opp på en tallerken.
Ønsker du en tvist på avslutningen, bland en god olivenolje f.esk Olivenlundens nye Heritage og hvit balsamico, salt og kampotpepper.

Hell over over grønnsakene, server og nyt!

 Alle råvarer finner du hos Rema 1000 på Arkaden, og alt til marinade og smak finner du hos Olivenlunden 1830.
Nyskjerrig på priser og produkter? 
Se: https://www.olivenlunden1830.no/ 

GOD PÅSKE ! 

Din handlevogn