arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Inspirasjon

Overrask din Valentine med et godt måltid!

Overrask din Valentine med et godt måltid!

av Benedikte Stensrød

February 12, 2019


Inspirasjon

Overrask din Valentine med et godt måltid!

av Benedikte Stensrød

February 12, 2019


Overrask din Valentine med et godt måltid!

Olivenlunden 1830 hjelper deg med å skape en uforglemmelig matopplevelse for deg og din Valentine. Følger du disse stegene vil det garantert bli et måltid som skriver seg inn i historiebøkene, og rett i hjerte til din Valentine :)   

Dette er oppskrifter som inneholder mye afrodisiakum. Det er en ingrediens, et preparat eller krydder som som påstås å skulle øke fantasien, og den seksuelle lyst og evne.Dette finner du blandt annet i artisjokk, kirsebær og sjokolade - som disse rettene er proppfulle av! Den perfekte kombinasjonen til Valentine, sier daglig leder på Olivenlunden 1830, Tina, på Arkaden. 

Hovedretten er en lett salat som er proppfull av gode smaker!
Salaten passer fint i kombinasjon med den kraftige desserten, og vil runde av måltidet på en perfekt balansert måte. 

SALAT MED BØNNER OG ARTISJOKK

INGREDIENSER  

  • 12 artisjokkhjerter
  • 150 g hvite bønner
  • 150 g aspargesbønner
  • 12 sukkererter
  • 12halvtørkede tomater 
  • 1 neve persilleblader 
  • 1 økologisk sitron
  • 3 skiver parmaskinke
  • 4 ss intens olivenolje
  • 1 ss kirsebærbalsamico
  • havsalt fraCamargue
  • nykvernetsort Phu Quoc-pepper

 

TILBEREDNING  

  1. Forvell aspargesbønnene og tørk dem så i et håndkle.
  2. Strimle persillebladene grovt.
  3. Skyll de store hvite bønnene i kaldt vann.
  4. Skjær parmaskinken i skiver.
  5. Rasp sitronskall av sitronen.
  6. Lag en dressing avintens olivenolje,kirsebærbalsamicohavsalt og pepper.  
  7. Del artisjokkhjertene i to, del sukkerertene i to på langs og grovhakk dehalvtørkede tomatene.
  8. Ha alle ingrediensene i en salatbolle og hell dressingen over.
  9. Ha salaten i kjøleskapet i ca. 30 minutter før servering.

 

 

Produkter fra Olivenlunden: 

 

Kirsebærbalsamico 189,-/Havsalt fra Camargue 99,-/Sort Phu Quoc-pepper 99,-

 

SJOKOLADETERTE MED BALSAMICOPERLER

Sjokoladeterte er den ultimate desserten for alle som elsker sjokolade. Denne terten er en sjokoladedrøm på dessertbordet. Fyldig og rik på den gode og ekte sjokoladesmaken – akkurat som det skal være. Ekstra god er den fordi den er full av små balsamicoperler som popper i munnen mens du spiser den. De lette og friske perlene er en fantastisk kontrast til den rike sjokoladesmaken. Denne terten vil være en vinner for din Valentine :) 

 

Ingredienser 

  Tilberedning 

  • Knus cookies veldig grovt og bland med smør eller 0,75 dl olivenolje fra Italia. 
  • Fordel knuste sjokoladecookies i små terteformer eller i porsjonsglass. 


  
Ingredienser til sjokoladekrem 

  • 2,5 dl fløte 
  • 200 g sjokoladekrem med hasselnøtter 
  • 200 g mørk sjokolade (70%) 
  • 1 ss pepperbalsamico 
  • Sorte balsamicoperler 


Tilberedning
 

  • Varm opp fløten uten å koke og hell over mørk sjokolade 
  • Ha deretter pepperbalsamico i fløten med sjokoladekrem med hasselnøtter og balsamico eddik 
  • Kjør glatt blandingen glatt med en stavmikser 
  • Hell til slutt halvparten av sjokoladekremen i terteform 
  • Fordel 1 ts eller 1 liten ss av sorte balsamicoperler i terten  
  • Dekk terten med sjokoladekrem 
  • Sett til side i kjøleskap i 1 time 

Tips: kan serveres med en jordbær- eller bringebærcoulis 
Tips: pynt terten med friske bær, gjerne kirsebær.

Om du vil lage sjokoladecookiesene selv, finner du oppskriften her; 

INGREDIENSER TIL SJOKOLADECOOKIES (12 STK) 

  • 100 g hvetemel 
  • 10 g kakao pulver 
  • 1 ss skokoladekrem med hasselnøtter 
  • ½ ts bakepulver 
  • 1 ts nykvernet Timut-pepper 
  • 1 ss pepperbalsamico 
  • 1 eggeplomme 
  • 50 g sukker 
  • 1 ss intens olivenolje 
  • 50 g usaltet smør romtemperert 
  • Havsalt fra Camargue 


TILBEREDNING
 

  • Forvarm ovnen til 180 grader 
  • Bland sammen hvetemel med kakao pulver, bakepulver og Timut- pepper 
  • Pisk eggeplomme og sukker 
  • Rør sammen, hvetemel med eggeplommblanding, romtemperert smør, pepperbalsamico, sjokoladekrem og tilslutt tilsett olivenolje 
  • Blandingen må være homogen 
  • Fordel deigen i 12 bitter til cirka 30 g hver og 1 cm tykk 
  • Ha disse kuler på ett steke brett (bruk stekepapir) 
  • Dryss med havsalt fra Camargue og stek dem i 10-12 minutter

 

 

Produkter fra Olivenlunden:

Pepperbalsamico 189,-/Sjokoladekrem med kakao og hasselnøtt / Sorte balsamicoperler 189,-

 

 

Lykke til, og god Valentine :) 

Din handlevogn