“Den beste følelsen er jo å kunne gi en gave som du vet at personen har ønsket seg!”

Mari Aastad og Tone Mercedes Bøckman ved Høyer Skien ønsker å bidra til en mindre stressende julehandel. Derfor kom de opp med et julegavekonsept de håper vil hjelpe mange.

– Vi vil at det skal være enkelt. Det er veldig mange som syns at det å handle julegaver er noe stress, og at det er vanskelig å finne gode julegaver, fortellerMari. 

– Vi tenker spesielt på gutta, legger Tone til. De syns ofte det kan være vanskelig å kjøpe noe til damene sine, men nå kan damene selv komme innom butikken og plukke ut det de ønsker seg, så passer vi på at gutta får beskjed.

Stressfri julehandel

Konseptet er inspirert av lister folk lager til bryllup og dåp, der det fylles ut en ønskeliste som butikken sender til familie og venner. 

– I julen kan du nå fylle ut din egen ønskeliste her hos oss, som vi sender på sms til oppgitt person. Vedkommende kan så bestille gaven over sms og betale via vipps. Deretter pakker vi fint inn og gaven kan hentes i butikk. Vi kan også sende om det er ønsket. Null stress, forteller Tone. 

– Vi er veldig privligerte i dag og har det meste. Derfor håper vi dette kan være med på å gi folk gaver de virkelig ønsker seg til jul. Gaver som ikke bare blir liggende, sier Mari.

– Den beste følelsen er jo å kunne gi en gave som du vet at personen har ønsket seg, sier Mari. 

Jentene passer også på at folk ikke får to av samme ting og sender en sms til personene som har fått tilsendt en liste, med beskjed om at noe er kjøpt.

– Vi kommer også til å trekke ut én person som får ett av ønskene på listen sin oppfylt, forteller Tone.

Bruk byen din

For mindre enn ett år siden åpnet Høyer Skien dørene på Arkaden, og butikkeierne forteller at det har vært skummelt å være en av de første til å åpne, men at det er spennende å være en del av en slik satsing.

– Arkaden er et senter i endring og det tar tid å snu kjøpsmønsteret til folk, men vi merker en sakte endring i hvordan folk bruker byen og det strømmer stadig flere kunder til, forteller Tone.

Videre forteller hun at de gleder seg til julehandelen i sentrum og håper folk velger å bruke byen når de skal ut for å handle gaver.

– Vi ønsker som sagt å bidra til en stressfri julehandel, men ikke minst, masse god julestemning, sier Tone.

Trenger ikke lenger reise til storbyen

Høyer Skien prøver å gå lengst mulig for kundene sine og er opptatt av å lytte til etterspørselen.

– Vi vil være en lokal butikk som tilbyr kvalitet og et rikt utvalg varer. Hos oss finner du både enkle basisplagg og spennende krydder, sier Mari og smiler.

– Det skal være god stemning, spennende utvalg og personlig oppfølging.Å tilby en opplevelse er viktig for oss.

– For litt siden hadde jeg en kunde som hadde vært over alt, på leting etter et par sko. Hun hadde vært i både Oslo og London, men endte opp med å finne skoene her hos oss, i hjembyen sin. Det vil si at man ikke lenger må til storbyen for å finne de kule tingene, man får dem her, avslutter Tone.

Saken er skrevet av Telemarksavisa:
https://www.ta.no/vis/annonsebilag/stories/35692573_vi-gir-deg-en-stressfri-julehandel