Imponer din kjære med et nydelig måltid!

Tina, daglig leder på Olivenlunden 1830 har over 10 år som kokk fra Sveits som bakgrunn, og mener en av de rauseste måtene å kunne formidle kjærlighet på er gjennom mat, og gode matopplevelser! 

Så hva er vel bedre enn å kunne imponere enten din mor, eller din aller kjæreste med et godt måltid på selve morsdag og/eller Valentine.

Tina har satt sammen en hovedrett, og en dessert som vil gi enhver gane en uforglemmelig opplevelse! 

Det er mange som vil bli skeptiske når de ser at hovedrettens midtpunkt er risotto, som sies at kun kokker kan lage, men dette er helt feil, sier Tina.
Hun forklarer fremgangsmåten som en sammenlignes med å lage risgrøt, hvor du kun bytter ut melken med buljong. Eller er fremgangsmåten veldig likt. 

TRØFFELRISOTTO MED TORSK

INGREDIENSER

  • 4 torskefileter med skinn 200 g
  • 1 ss grovt salt
  • 6 ss hverdagsolje
  • 200 g risotto m/ sort trøffel
  • 1 løk
  • 2,5 dl hvitvin
  • 1l grønnsakskraft eller buljongterninger
  • 15 g 26 mnd. lagret parmesan
  • 1 ss mascarpone
  • saft fra 1⁄2 sitron
  • 1 klype trøffelsalt
  • nykvernet sort Phu Quoc-pepper
  • balsamicoperler

TILBEREDNING

  1. Dryss salt over fisken og la den ligge i 10 minutter før du renser den under vann.
  2. Ha 3 ss hverdagsolje i en stor panne på svak varme, tilsett finhakket løk og risottoen. Bland det hele i 2 minutter.
  3. Når løken og risen er blank, hell i hvitvinen. La det hele redusere til ca. halvparten.
  4. Hell deretter i litt grønnsakskraft til alt er absorbert.
  5. Gjør denne operasjonen om igjen, helt til risottorisen er klar.
  6. Etter ca. 15-16 minutter, tilsett parmesanen, mascarponen, sitronsaften og 1 klype trøffelsalt. Bland alt godt sammen.
  7. Smak til torsken med pepper og trøffelsalt.
  8. Stek torsken i en stor stekepanne med smør og hverdagsolje (på skinnsiden) på middels varme. Stek i 4-5 minutter på den ene siden, for så å steke 2-3 minutter på den andre siden.
  9. Dander fisken midt på en varm tallerken og ha risottoen rundt.
  10. Ringle ca. 1 ss trøffelolje over risottoen og fisken.
  11. Dander balsamicoperlene over fisken til slutt.

Produkter:

MARENGS MED SJOKOLADEKREM OG BÆR

For en perfekt avrunding av måltidet har Tina selv satt sammen en god dessert. 
Dette er en enkel dessert som enhver kan få til.
Desserten er en seng av marengs toppet med pisket krem, som er Olivenlunden sin egne sjokoladekrem. Sjokoladekremen inneholder salt karamell, nøtter, og en bitterhet fra kakao, som er i perfekt balanse med den søte marengsen. 

INGREDIENSER

Marengs

  • 3 stk eggehviter
  • 2 dl sukker 
  • 2 ts sitronbalsamico
  • 1 ts maizena 
  • 1/2 ts vaniljesukker 

Lys sjokoladekrem

  • 3dl fløte
  • Olivenlunden sin sjokoladekrem


TILBEREDENING

  1. Sett ovnen på 100 grader (ikke varmluft)
  2. Pisk deretter eggehviter stive i kjøkkenmaskinen. Pass på at det ikke kommer noe rester av eggeplomme med og at alle redskaper er rene og fettfrie. Ellers blir det ikke stivt. 
  3. Tilsett sukker mens maskinen går, og pisk kraftig.
  4. Tilslutt tilsetter du sitronbalsamico, maizena og vaniljesukker, men maskinen går. 
  5. Nå er det blitt en blank masse som er så stiv at du skal kunne snu bollen på hodet og massen blir sittende i bollen.
  6. Legg klatter med marengs i ønsket størrelse på et bakebrett med bakepapir og stek i 1 time. La marengsen lufttørke etterpå. Marengsen skal være sprø på utsiden og seig på innsiden.
  7. Pisk krem etter anvisning på pakken og tilsett ønsket mengde lys sjokoladekrem etter den er ferdig pisket. Vend sjokoladekremen forsiktig inn i kremen. 
  8. Legg et godt lag med sjokoladekrem på toppen av marengsbunnen og pynt med hjertens lyst med bær og frukt etter smak.
    Pynt gjerne med hakket nøtter, blader og det du har. 

Produkter:

Lykke til 🙂