Pasta – Alt du trenger for gode middagsretter!

Få, men gode råvarer, det er alt du trenger for en god pastarett!
Pasta er en svært allsidig matvare som kan både brukes alene sammen med kun en god olivenolje, tapenader og pesto, eller sammen med andre råvarer og proteiner – uansett vil pasta alltid passe, og til alle anledninger – sier kokk, og daglig leder av Olivenlunden 1830 på Arkaden, Tina.

Vi har alle vært der, eller faktisk er der hver dag, hvor vi spør oss spørsmålet: “hva skal vi ha til middag?”. Uansett god eller dårlig tid er pasta en vinner.

Forskjellen mellom god og dårlig pasta

Olivenlunden sine pastaer inneholder ingen tilsetningstoffer, og er formet gjennom støpte bronsjeformer, dette for at pastaen skal få en ru overflate som gjør at olivenoljer eller sauser fester seg bedre og gir en rikere smak. Denne prosessen er også viktig for at pastaen ikke skal bli for hard.

Å fremstille en god og næringsrik pasta krever at man er påpasselig med hele prosessen; helt fra dyrkingen av hveten frem til innhøstingen, og til slutt med selve produksjonen av pastaen. Hveten vi benytter i vår pasta kommer fra Marchesregionen, der et helt spesielt mikroklima gjør at hveten har riktig sammensetning av næringsstoffer.
Så her er det ingen kjappe løsninger til god pasta, og Olivenlunden tar dette på alvor!

Men hvilke type pasta passer til hva?

Paccheri serveres med tykke sauser med kjøtt, fisk eller grønnsaker. De kan også fylles (med f.eks. saus, kjøtt, fisk eller ricotta) og gratineres i ovnen.
Pris: 79,-
Conchiglioni er konkylieformet pasta som er velegnet til å fylle med grønnsaker, ost, kjøtt, fisk, sjømat…
Pris: 79,-
Penne er skråskårede, hule pastasylindrene, og passer til enhver saus.
Pris 69,-
Papardelle er en bred båndpasta med ru overflate. Dette gjør at pastaen holder ekstra godt på saus!
Pris: 79,-

Slik blir pastaen best

  1. Kok opp pastaen i rikelig med vann (se koketid på pakken).
  2. Hell over en av våre gode olivenoljer etter du har silt av vannet.
  3. Bland inn litt av pastavannet i pastasausen.
  4. Dryss over litt salt til pasta & salat og en håndfull parmesan.

Kjenn den friske aromaen som stiger opp. Det er først da du oppdager hvordan en virkelig god pasta skal smake

Olivenlunden 1830 har mange typer ulik pasta, og alt du trenger for en komplett pastarett.
Olivenoljer både smakstilsatte og kaldpresset, pestoer, pastasauser, og nå oster, som langtidslagret parmesan.

Les mer om deres utvalg innen sauser her:
https://www.olivenlunden1830.no/salte-spesialiteter/pastasauser

Ta turen innom for å få de beste tipsene fra de flinke og fag-spesialiserte ansatte på Olivenlunden 1830 på Arkaden.

Ønsker du oppskrift på en god og enkel rett?
https://www.olivenlunden1830.no/alle-oppskrifter/pasta/spaghetti-amatriciana-saus/